СНЦ Форум Активни Граждани и Демократично Общество
 

ОБРАЗОВАНИЕ

Кинофестивал (Не)Възможното образование" в град Пловдив ще се проведе в киносалоните на „LUCKY – Дом на киното"в периода 11, 12 и 13 октомври 2019 година.
Програмата на фестивала включва селекция на 9 документални филма и лекции с образователна тематика, демонстриращи различни педагогики и подходи в образованието като Монтесори, сугестопедия, демократично образование, ненасилствена комуникация, проектно учене и др.. Прожекциите ще бъдат последвани от дискусии, модерирани от специалисти в областите на различните теми от филмите.
Амбицията на организаторите на фестивала е да предизвика дискусии на тема образование, насочени към корените на наблюдаваните проблеми и възможните решения, както и да обедини основните субекти в учебния процес: учители, ученици и родители. 
Кинофестивалът "(не)Възможното образование" е инициатива на Общност за демократично образование. Организиратори в град Пловдив са
фирма "Артфилм" ЕООД, в партньорство със
сдружение "Общност за свободно образование",
сдружение "Форум Активни Граждани и Демократично Общество" и с
финансовата подкрепа на община Пловдив.
Билетите за прожекциите се закупуват на касата на Лъки - Дом на киното, ул. Гладстон 1, Дом на техниката. Цена на билет - 5лв, включва и участие в дискусията.
Резервации и онлайн продажби -boxoffice.bg
телефон за информация - 0889 200601
АНКЕТА ОБРАЗОВАНИЕ
Стартирахме анкета, с която да проверим  обществените нагласи относно двусменния режим на обучение в българските училища. Както знаем децата от 2 до 12 клас на много места се обучават на две смени в училище. Първа смяна започва в 7:30ч., а втора приключва понякога до 19:40ч. Съществуват множество изследвания, доказващи намалена способност на усвояване на информация в ранните сутришни часове и в късните следобедни. Много училища, които са изместили началото на учебния ден с 1 час(от 8:30) и обучават децата в една редовна смяна, са постигнали подобрени резултати на учениците. И все пак важно е мнението на гражданите и обществото по темата, за да има широка подкрепа на решенията на властите. За да участвате в анкета натиснете ТУК.

"Ние жителите на с. Белащица сме против каквато и да е форма за разширяване на съществуващите Кариери и създаване на нови над селата Белащица, Гълъбово, Марково, Брестник, Брани поле. Вече 70 год. нашето и околните села търпим мръсотията, шума и беззаконието от Кариерите. Търпението ни е изчерпано!!! Настояваме контролните органи да влезнат във функциите си и да спре тормоза от добив и транспорт на инертни материали. "
За да подкрепите електронна петиция до институциите натиснете ТУК


Този уебсайт е осъществен с помощта на www.ngobg.info